Første skoledag 2017 2018

Første skoledag for Nyskolens elever er på mandag, og vi håper alle synes de har hatt nok ferie og gleder seg til å komme på skole igjen. Alle ansatte gleder seg i hvert fall til å møte elevene sine, både gamle og nye, og ta fatt på et nytt skoleår.

Vi har tidligere orientert om at alle starter klokka 8:30, men her er det blitt en endring:

Barnetrinnselevene starter i Ringen klokka 08:30, og de nye elevene (uansett trinn) er velkomne til å ha med seg foresatte. Daglig leder og lærerne vil ønske alle velkommen, og vår nye helsesøster vil også presentere seg for elever og førsteklasseforesatte. Første skoledag slutter klokka 12. (SFO vil starte opp kl 12 i Spisesalen i 3. etg denne dagen.)

Ungdomsskoleelevene har oppstart først klokka 12:30, og kan møte i Ringen i 2. etg. De avslutter dagen til vanlig tid klokka 15.

IMG 5966

Første skoledag 2017 2018

IMG 5966

Holi-feiring på Nyskolen

FullSizeRender 1

Saksmøtet vedtok i mars å feire Holi. Dette er en fest som feires i India og Nepal - og etterhvert rundt omkring i verden, nå også på Nyskolen. Festen er utrolig fargerik, for man kaster farget pulver på hverandre - og vann. Dette symboliserer kjærlighet og vennskap - se mer her. Feiringen ble lagt til juni for at været skulle være behagelig, og vi brukte rikelig med vann etterpå for å skylle oss rene i en real vannkamp.

Inntak 2017

Ønsker du å søke skoleplass ved Nyskolen i Oslo? Bruk vårt digitale søknadsskjema eller skriv ut og send per post. Spørsmål? Bruk vårt kontaktskjema, eller send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

IMG 0703

Før hovedinntak til høsten 2017 har Nyskolen 46 søkere på venteliste. Vi har svært få ledige plasser, ettersom skolen kun har 100 elevplasser. De plassene som blir ledige ved at elever går ut v 10. trinn, fylles av 1. trinnselever allerede ved 1.trinns-inntaket i november. Dette betyr at prioriteringene i inntaksreglementet spiller en stor rolle, og elever uten noen form for prioritering kan ikke regne med å få plass.

Her er rekkefølgen på de ulike priorteringene:

1 Søkere som er søsken av elever som har plass ved skolen eller barn av ansatte ved skolen.

2 Søkere til trinn hvor vi har færre enn ti elever (barnetrinn) eller 13 elever (ungdomstrinn).

3 Søkere av det underrepresenterte kjønn til trinn/grupper hvor det er færre av ett kjønn enn 1/3.

4 Søkere hvis foresatte har deltatt på skolens informasjonsmøter.

5 Barn av medlemmer av Forum Ny Skole (NB! Innmelding er gyldig i ett år, og bare de som har gyldig medlemskap ved inntaksdato vil bli prioritert.)

Forøvrig rangeres søkere etter søknadsdato. Søknad om skoleplass foreldes ett år etter påført ønsket startdato.

~~

I praksis betyr dette at en søker til et trinn hvor vi har færre enn ønsket antall elever vil prioriteres over alle søkere til andre trinn, og mangler ett av disse trinnene elever av et bestemt kjønn for å få en god kjønnsfordeling (minst én jente per tre gutter eller omvendt), vil en søker av riktig kjønn prioriteres over alle andre søkere.

Det betyr også at innenfor disse trinnene vil en søker hvis foresatte deltar på informasjonsmøte prioriteres over andre søkere hvis foresatte ikke har deltatt på informasjonsmøte. Dersom to søkere begge har foresatte som har deltatt på informasjonsmøte, vil medlemskap i Forum Ny Skole være utslagsgivende for hvem som tilbys plass.

Søknadsdato spiller en rolle kun dersom alt annet er likt.

IMG 0694

Underkategorier