Nyskolen i Oslo

Sosialt fokus på Nyskolen

Pokemonkort

På Nyskolen har elevene mye tid til å jobbe med sosiale relasjoner. Vi har to lange pauser med utelek, og mye samtale og diskusjon i undervisningstimer og møter. De som jobber på skolen følger elevene tett, og hjelper dem å løse konflikter, være inkluderende og å øve på selvhevdelse og å si fra på en god måte dersom noen ikke er så greie. 

Dette hjelper elevene sosialt - men også faglig. Les gjerne denne artikkelen fra Utdanningsdirektoratet om hvor viktig det er at skoler jobber med det sosiale miljøet til elevene.

 

Mentorordningen

I skoleårets siste Heureka, er 10. trinn mentorer for 7. og 8. trinn. 7. trinn deltar da for aller første gang i ungdomstrinnets Heureka, som en forberedelse til de starter på ungdomsskolen. 

Etter å ha vært mentorer, skriver 10. trinn en tekst om hvordan de har opplevd det, og et eksempel kan dere lese nedenfor. (Teksten er anonymisert.)

 

Din oppgave som mentor

Ditt navn: Ana

 

Hvem du var mentor for: Marie og Sebastian

 

Hvilke problemstillinger (egne) jobbet dine mentorbarn med?

 

Sebastian sin problemstilling var: “Hvordan er det å være avhengig av ulovlig rus, og hvilke personer er involvert i prosessen i å få tak i rusmidler?”

 

Marie sin problemstilling var: “Hva gjør ulovlig rus med personen som bruker det og hva gjør det med personene rundt?”

 

Hva tenker du er viktig å gjøre som mentor?

 

Når man er mentor er det viktig å hjelpe og motivere mentorbarna. Du må kunne vite hvordan en Heureka skal være slik at du kan forklare dem hva de skal gjøre. Det er viktig å forklare på en slik måte at de forstår hvordan det skal gjøres. Jeg synes det er viktig at mentorbarna er trygge på deg slik at de kan stille spørsmål uten at de føler ubehag. Det er viktig å kunne være tilgjengelig i timene og sette av litt tid på fritiden.

Les mer …

Nullmobbing

Nullmobbing_medium_gul.png

Null mobbing

Nullmobbing_medium_gul.png

Juleverksted for GUL

juleverksted kameleon
 
På torsdag 3. desember arrangerte foreldrene på gul gruppe et juleverksted hvor det ble laget julepynt som skal selges på julemarkedet den 17. desember, til inntekt for klassetur. Elevene hadde det veldig gøy og de aller fleste har skikkelig lyst å handle sin egen julepynt på julemarkedet :)
Materialene var varierte - kongler, doruller, poteter og garn ble malt og limt og dekorert etter alle kunstens regler. Glitter var populært, og spredte seg raskt til både julepynt og elever og annet. 
glitterkjeksNam, kjeks...
Mange tok med søsken, og spesielt babyer er alltid populære gjester på skolen. Fint at de blir husvarme på Nyskolen så tidlig som mulig. Vi er også veldig glade for at både foreldre og besteforeldre og andre familiemedlemmer kommer til skolen og deltar i en slik hyggelig fellesaktivitet. Det bidrar veldig positivt til miljøet blant elevene våre, og gjør fellesskapet vårt tryggere og mer stabilt på mange områder. Tusen takk til primus motorene Benedikte, Trine og Jónína!
 
Juleverksted diamant
Pepperkakene var spesielt populære - det smaker JUL. 
Nå gleder vi oss til julemarked!
 

Underkategorier

The community

Du er her: Home Nyheter