Nyskolen i Oslo

FN-markering

20151023 084841

 

FN-markeringen var utrolig vakker på Nyskolen i år. Vi som er voksne på skolen ble oppriktig rørt, og skulle virkelig ønske at vi kunne delt denne morgenstunden med dere foresatte. Her er programmet for morgenmøtet for alle skolens elever. 

Da møtet startet, hørte vi et lite utdrag fra en radiosending om Syria. Så leste elevrådsleder en appell:

I morgen feirer vi FN-dagen. Den 24. oktober har organisasjonen Forente Nasjoner, FN, bursdag. Det er fordi det er nettopp på denne dagen FN ble dannet i 1945. FN er klubben der Norge og alle andre verdens land er medlemmer. I morgen fyller FN 70 år!

 

FN jobber for å gjøre verden til et bedre sted for alle mennesker. FN er spesielt opptatt av at alle barn skal være trygge, kunne få gå på skole og spise seg mette. På mange og lange møter i FN har Norge og andre land diskutert seg fram til regler som sier at alle barn har rett til å gå på skole, rett til å leke og rett til å bli hørt på når de voksne skal bestemme viktige ting. 

 

Her på skolen har de aller fleste det veldig bra. Vi er mette, vi får lære og vi får leke. Vi vet også at mange barn i verden ikke har det like godt som oss. Mange barn i verden opplever hver dag at rettighetene FN har gitt dem bare en fjern drøm. FN hjelper tusenvis av barn som ikke har mat, et skikkelig sted å bo eller savner foreldrene sine. 

 

Med FN i verden blir det færre kriger og barn får det bedre. Derfor trenger vi FN minst like mye i dag som da FN ble født for 70 år siden. 

 

FN er viktig, for deg og meg, og for alle barn i hele verden. 

 

Vi gratulerer FN med 70-årsdagen!

20151023 084229

 

Deretter kom gul gruppe inn på en lang rekke med flagg i hendene mens de og alle vi andre sang "En himmel full av stjerner".

Utvalgte rettigheter barn har ble lest opp mellom alle postene i programmet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så kom elever fra søskengruppen dans og drama med en kul danseoppvisning. De startet med å slå hjul og gjøre piruetter, og avsluttet med lyn og torden og et stille sørgetog ut av ringen.

Det var veldig effektfullt!

SARA TARA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tre ungdomsskoleelever leste dikt de hadde laget i Heureka-inspirasjonsuka:

Nicole's dikt:

I was on a boat

I had a lot of hope

of getting to start

all from the beginning

scared of losing

my one and only

mom and dad

but I was busy

saving myself

so I didn't see

oh how can it be

my mom and daddy

long gone with the sea

 

The war has started

It's way beyond retarded

I am going to the army

and I'm going to kick some sense into this country

now I am fighting

I am a lightning

my life is better

like the weather

I am going to find them

and when I find 'em

I will take care of my mom and dad

And help them with not being sad

we're going to be happy

and now grow up healthy

when I grow up

I am going to work

I am not going to twerk

Working harder

like my father

would say

if he was still here

right beside me. 

 

Selma's dikt:

War is selfish

War is cold.

But can't you see? My hands are fold'

 

People die

People fight

But even so I see the light

 

I've done it before

I have survived

So maybe I'll come home alive

Karin's dikt:

 I've been in a boat.

I have no coat.

I left my land.

Now I stand

in sand.

 

I think my family is dead,

that's why I only see red.

People are kind

even if I have a lot on my mind.

 

Please stop this war

let it be no more.

People are in pain

my tears are like rain.

I send this letter

in hope for something better.

 

Da gul og rød gruppe sang sangene sine etterpå, var det med en fantastisk blanding av alvor, sukkersøt oppriktighet, fnisende sjenanse og freidig pågangsmot. For en fin gjeng med elever vi har!

 IMG 0587

 

Meny

 

Menyen uke 4-6

Les mer …

Søknad om redusert foreldrebetaling

Redusert foreldrebetaling er mulig for foresatte som har en samlet inntekt på under 3G (1G er dette skoleåret kr 92 576,-). Dette kan dokumenteres med f eks ligningsattest. Har man en samlet inntekt på over 2G, må både ligningsattest og dokumentasjon på spesielt høye utgifter vedlegges søknaden.

Vi minner om at de som ønsker å søke redusert skolebetaling for kommende skoleår, må sende søknad og inntektsopplysninger til styret innen 1. juni. Søknadsskjema finnes her.  

 

Skolebetaling

Hvor mye koster det i måneden å gå på Nyskolen? 

  • På barnetrinnet er den totale månedlige betalingen fra august 2017 kr 1600,-
  • På ungdomstrinnet er den totale månedlige betalingen fra august 2016 kr 1925,-

Man betaler 11 måneder i året (ikke i juli).

Hva består skolebetalingen av?


Månedlige skolepenger barnetrinn: Kr 1300,-

eller

Månedlige skolepenger ungdomstrinn: Kr 1625,-

pluss

Kapitaltilskudd på kr 300,- per mnd. for hver husstand - ikke per elev.

Kapitaltilskuddet går fram til sommeren 2018 til husleiegarantien vår. Fra høsten 2018 vil vi ha nok penger på kontoen, hvorpå beløpet vil bli redusert eller tatt bort.

Hvor mye betaler man i FORSKUDDSBETALING?

- Nye elever betaler etter inntak en forskuddsbetaling på tre måneder (høsten 2016 kr 3900,- for barnetrinnselever og kr 4875,- for ungdomstrinnselever). Dersom eleven sier opp sin skoleplass ved Nyskolen, dekker disse pengene skolebetalingen i oppsigelsesperioden, som er på tre måneder. Dersom eleven skal gå ut av 10. klasse ved Nyskolen er det ikke nødvendig å si opp skoleplassen. Forskuddsbetalingen brukes også da til å dekke de siste tre månedene før skoleslutt (april, mai og juni). Forskuddsbetalingen vil her være fordelaktig for de foresatte, siden den dekker oppsigelsesperioden uavhengig om den månedlige skolebetalingen har økt siden forskuddsbetalingen ble betalt inn.

 

ER DET GEBYR FOR Å TREKKE SEG FRA SKOLEPLASSEN?

- For elever som har begynt på Nyskolen er det intet gebyr dersom skoleplassen sies opp. For elever som har skrevet kontrakt med skolen, men trekker seg fra tilbudt plass før de har startet, vil det bli fakturert et gebyr tilsvarende én måneds skolebetaling. Den reelle kostnaden for skolen når noen trekker seg rett før skolestart i august er mye høyere, og vi ber om at de som er usikre på om de ønsker å motta eller beholde tildelt plass er åpne med skolen om dette fra et så tidlig tidspunkt som overhodet mulig.

 

KONKRET FORKLARING PÅ FORSKUDDSBETALING

Alle nye elever på Nyskolen får faktura før de starter, som er en forskuddsbetaling. Pengene settes på en egen konto, og tas først ut derfra når eleven en gang skal slutte på skolen. 

 
Forskuddsbetalingen som betales inn for en elev, og som tilsvarer tre måneders skolepenger (uten kapitaltilskudd), vil stå på en fast konto helt til eleven skal slutte på Nyskolen. Dersom familien for eksempel skal flytte 1. desember 2019, må foreldrene si opp plassen tre måneder før det, siden det er tre måneders oppsigelsestid. Foreldrene må altså si opp skoleplassen innen 1. september, og da vil forskuddsbetalingen dekke skolebetaling for september, oktober og november 2017, og de får ingen faktura disse tre siste månedene. 
 
Dersom eleven går alle ti år på grunnskole på Nyskolen, dekker forskuddsbetalingen skolebetaling for april, mai og juni i 10. trinn. 

 

 

Underkategorier

The community

Du er her: Home Nyheter