Nyskolen i Oslo

Søk skoleplass på Nyskolen!

Ønsker du at ditt barn skal...

....gå på en skole hvor det ikke forsvinner i mengden?

...utfordres til å jobbe på mange ulike måter, og finne ut hvordan han eller hun selv lærer best?

Ringen

...øve på å si sin mening blant mange andre mennesker?

...bli lyttet til når hun eller han kommer med ideer og forslag om sosiale, faglige og praktiske ting - og lære å lytte til andre?

....lære å ta vare på andre og se på seg selv som en del av et fellesskap?

....jobbe på skolen og ikke ta med seg arbeidet hjem?

Søknadsskjema for Nyskolen finner du under menupunktet "Søknadsskjemaer" !

Heureka! Munch-inspirert malerverksted

Kreativt og spennende malerveksted for elever i oransje gruppe:

     

    

Intervjuer med Nyskoleelever

Elevrådet har intervjuet noen av Nyskolens elever. Her er noen utdrag fra intervjuene:

Hva liker du med Nyskolen?

- Jo, ehm... jeg tror jeg må tenke litt. Jeg liker veldig godt at alle kjenner hverandre og at du kan navnet på nesten alle. Det er mindre kontakt med de på barneskolen, da. Jeg synes det er veldig gode lærere og timene er strukturert annerledes. Vi sitter ikke bare og hører etter, men vi er en del av timen. Det er godt med varm mat. Generelt en hyggelig stemning. (ungdomsskoleelev, 10. kl)
- Jeg liker at det er så nær kontakt mellom elever og voksne. På den forrige skolen kom lærerne til timen og gikk igjen uten noe kontakt med elevene ellers. Mens her snakker de med oss i pausene og sånn. Jeg liker også at det både er barne- og ungdomsskole, at det er få, for da blir det stille, og at det er aldersblandet. Og så liker jeg oppvask og matlaging, for det er koselig, og jeg synes vi får en familiefølelse her. (ungdomsskoleelev, 9. kl)
-Jeg liker at det ikke er lekser. Jeg liker at det er rare folk her, varm mat, og så liker jeg pausene. (barneskoleelev, 7. kl)

Hva er den største forskjellen mellom din forrige skole og denne?

- Denne har mindre penger. (barneskoleelev, begynte på Nyskolen som 6.-klassing)
- Det sosiale var den største positive forbedringen. Husker ikke helt den forrige skolen fordi minnene jeg har derfra har blitt byttet ut med bedre minner herfra. (ungdomsskoleelev, begynte på Nyskolen som 6.-klassing)
- Forholdet mellom lærer og elev. Og friheten under ansvar - det er ikke alltid at alle jobber så bra her, av og til gjør mange ingenting, fordi de ikke klarer å jobbe selvstendig. (ungdomsskoleelev, begynte på Nyskolen som 9.-klassing)

Skolestart!

Første skoledag

Ferien er plutselig over og på mandag er vi i gang igjen! Lærerne er allerede på plass, selvsagt, og har sommerfugler i magen og stjerner i øynene og gleder seg.

Første skoledag møter alle andre- til tiendeklassinger halv ni. Barnetrinnet møter i Ringen i 2. etasje og ungdomstrinnet møter i spisesalen. Som vanlig er skolen åpen fra klokka 8:00. For barnetrinnet er første skoledag over klokka 11:30. SFO er åpen etter dette. Ungdomstrinnet holder på til klokka 14:00. På ungdomstrinnet kommer de til å ta mange bilder denne dagen.

Førsteklassingene skal få en helt særlig mottakelse og møter derfor i Ringen klokka 12:00 Her møter de kontaktlæreren Randi, den faste medarbeideren på Gul gruppe, Trond, inspektøren for barnetrinnet, Martin og fungerende daglig leder, Sunniva. Alle foreldre er selvsagt hjertelig velkommen til å være på skolen hele eller deler av dagen.

 Programmet for de enkelte gruppene kommer til å variere, felles for det hele er en skikkelig pangstart!

De første ukene

For barnetrinnet blir den første uka en introduksjonsuke og Heureka starter først uka etter. Som vanlig er tema hemmelig!

 Ungdomstrinnet går rett på sak og durer i gang Preludium med mange spennende valg - periodens tema er nettopp det å velge...

Det skjer mange ting i ukene fram mot høstferien, og det meste av dette får de ulike gruppene informasjon om fra kontaktlæreren sin. Her er noen datoer som det likevel er greit å kjenne til fra starten av:

 

  • 26. august, foreldremøte med blant annet valg av nye foreldrerepresentanter til styret. Barnetrinnets møte er 18:00 - 19:30, ungdomstrinnets fra 19:00 - 20:30. Det betyr at barnetrinnet starter møtet i fargegruppene på ulike klasserom, så er det en fellesdel for hele skolen i Ringen klokka 19:00 og deretter ungdomstrinnsmøter klassevis.
  • Uke 35, kartleggingsprøver i leseforståelse (Carlsten) og matematikk (Alle teller). Dette er avslappede prøver for intern bruk som hjelper lærerne med å lage best mulig tilpasset opplæring.
  • 9. september, fri (valgdag og planleggingsdag for de ansatte). SFO er også stengt denne dagen
  • 11. september, nasjonal prøve i lesing for 5. , 8. og 9. trinn
  • 12. - 13. september, hele ungdomstrinnet på hyttetur til Grønland i Vestmarka
  • Uke 38, nasjonal prøve i engelsk for 5. trinn (digital)
  • Uke 39, nasjonal prøve i engelsk for 8. trinn (digital)

 Velkommen til alle nye og "gamle" elever!

Hilsen alle oss på Nyskolen i Oslo

The community

Du er her: Home Om Nyskolen