Nyskolen i Oslo

Skolestart!

Første skoledag

Ferien er plutselig over og på mandag er vi i gang igjen! Lærerne er allerede på plass, selvsagt, og har sommerfugler i magen og stjerner i øynene og gleder seg.

Første skoledag møter alle andre- til tiendeklassinger halv ni. Barnetrinnet møter i Ringen i 2. etasje og ungdomstrinnet møter i spisesalen. Som vanlig er skolen åpen fra klokka 8:00. For barnetrinnet er første skoledag over klokka 11:30. SFO er åpen etter dette. Ungdomstrinnet holder på til klokka 14:00. På ungdomstrinnet kommer de til å ta mange bilder denne dagen.

Førsteklassingene skal få en helt særlig mottakelse og møter derfor i Ringen klokka 12:00 Her møter de kontaktlæreren Randi, den faste medarbeideren på Gul gruppe, Trond, inspektøren for barnetrinnet, Martin og fungerende daglig leder, Sunniva. Alle foreldre er selvsagt hjertelig velkommen til å være på skolen hele eller deler av dagen.

 Programmet for de enkelte gruppene kommer til å variere, felles for det hele er en skikkelig pangstart!

De første ukene

For barnetrinnet blir den første uka en introduksjonsuke og Heureka starter først uka etter. Som vanlig er tema hemmelig!

 Ungdomstrinnet går rett på sak og durer i gang Preludium med mange spennende valg - periodens tema er nettopp det å velge...

Det skjer mange ting i ukene fram mot høstferien, og det meste av dette får de ulike gruppene informasjon om fra kontaktlæreren sin. Her er noen datoer som det likevel er greit å kjenne til fra starten av:

 

  • 26. august, foreldremøte med blant annet valg av nye foreldrerepresentanter til styret. Barnetrinnets møte er 18:00 - 19:30, ungdomstrinnets fra 19:00 - 20:30. Det betyr at barnetrinnet starter møtet i fargegruppene på ulike klasserom, så er det en fellesdel for hele skolen i Ringen klokka 19:00 og deretter ungdomstrinnsmøter klassevis.
  • Uke 35, kartleggingsprøver i leseforståelse (Carlsten) og matematikk (Alle teller). Dette er avslappede prøver for intern bruk som hjelper lærerne med å lage best mulig tilpasset opplæring.
  • 9. september, fri (valgdag og planleggingsdag for de ansatte). SFO er også stengt denne dagen
  • 11. september, nasjonal prøve i lesing for 5. , 8. og 9. trinn
  • 12. - 13. september, hele ungdomstrinnet på hyttetur til Grønland i Vestmarka
  • Uke 38, nasjonal prøve i engelsk for 5. trinn (digital)
  • Uke 39, nasjonal prøve i engelsk for 8. trinn (digital)

 Velkommen til alle nye og "gamle" elever!

Hilsen alle oss på Nyskolen i Oslo

The community

Du er her: Home Om Nyskolen