Lange ventelister til Nyskolen


100 elever på venteliste

De siste årene har det vært stor økning i antall søkere til Nyskolen. Det er søkere til alle trinn – men svært få av dem kan se fram til en skoleplass ved Nyskolen. Ventelisten til Nyskolen før hovedinntaket 2019 har over 100 søkere til bare en håndfull ledige plasser.

Nyskolen i Oslo har nedfelt i sitt inntaksreglement og manifest at skolen ikke skal ha mer enn 100 elever. Dette er fordi vi ønsker å være en så liten skole at det er mulig for elever og lærere å ha oversikt – kjenne til de fleste medlemmene i skolesamfunnet – og der det er mulig å gjennomføre møter, turer, samarbeid og feiringer med alle skolens medlemmer på en gang.

Hvert år går 10-15 elever ut av 10. trinn, og omtrent like mange nye starter i 1. trinn. Ventelistene til 1. trinn fylles opp lenge før inntaket i november – mens skolestarterne fortsatt bare er 4 og 5 år gamle.

Det er derfor svært få plasser til søkere fra 2.-10. trinn. Enkeltplasser blir ledige dersom en elev bytter skole eller flytter vekk, men det er ikke alltid plassen blir fylt med en elev fra samme trinn. Ofte er det 8. trinn som får noen nye elever ved starten av et nytt skoleår. 

Ved hovedinntaket 1. april prioriteres nemlig elever til ungdomstrinnet dersom det ligger an til å bli færre enn 40 ungdomsskolelever. Grunnen til dette er at vi opplever at de eldste elevene ønsker og trenger litt større sosialt spillerom enn de yngste, som heller profitterer på at årskullene og klassene er små. 

Mer generell informasjon om inntaket finnes her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.