Smittevern

Generelle smitteverntiltak:

• Elever og ansatte med luftveissymptomer må holde seg hjemme.  Ansatte som har vært hjemme med luftveissymptomer kan komme tilbake så fort de er symptomfrie. Barn kan komme tilbake på skolen etter luftveisinfeksjon når allmenntilstanden er god og de er tilbake i normal form, selv om de fortsatt snufser og hoster litt.
  • Gode rutiner for håndvask og desinfeksjon. Før og etter utetid, før og etter mat, og etter toalettbesøk, m.m. Jevnlige påminnelser om og opplæring i god håndvask.
  • Mindre kontakt mellom gruppene. Gul gruppe er en kohort, Rød og Blå gruppe er en kohort, og ungdomstrinnet er en kohort. Vi har i denne perioden ingen aldersblanding utenom disse kohortene; møter på tvers av kohorter avholdes digitalt.

Ytterligere tiltak:

• Individuell servering av frukt.
  • Bare friske elever på kjøkkenet, og bare elever fra samme kohort.
  • Desinfeksjon og vask. En av de ansatte har ansvar for å gå daglige runder og desinfisere/vaske toaletter, dørhåndtak og andre berøringsflater.
  • God informasjon til elevene. Elevene får saklig og tilpasset informasjon om beskyttelse mot smitteElevene får også saklig og tilpasset informasjon om at barn ser ut til å tåle smitte svært godt, og hvorfor vi likevel forsøker å redusere smitten.
  • Ulike starttidspunkter og pausetidspunkter for de ulike kohortene. Gul starter 8:15, ungdomstrinnet 8:30, og Rød og Blå 8:45., og har tilsvarende forskjøvede pausetider. Ungdomstrinnet har i tillegg ønsket å ha kortere pauser enn barnetrinnet.

På Nyskolen tar vi ansvar for andre

Selv om vi ikke selv er i risikogruppen, så skal vi ta hensyn til at andre er sårbare. Alle vi som tåler det vaksinerer oss mot for eksempel meslinger slik at de som ikke tåler det kan være beskyttet. På samme måte skal vi forsøke å unngå å smitte sårbare mennesker med koronavirus. Videre er det, fra et samfunnspersepktiv, viktig å spre sykdomstilfellene utover i tid, sånn at sykehus og helsevesen for øvrig har best mulig sjanse til å ivareta syke (nok kapasitet). Med andre ord: Dette handler ikke bare om å beskytte seg selv og sine nærmeste, men om solidaritet med utsatte medmennesker og om samfunnsansvar. Dette er vi på Nyskolen veldig opptatt av. Også her på skolen er det enkelte elever med bakenforliggende helseutfordringer, og vi har alle, ansatte som foreldre, et ansvar for å beskytte disse så langt det lar seg gjøre.

Blir skolen stengt igjen?

Skolene kan bli stengt igjen, og vi føler oss godt rustet til å ivareta elevene om det skulle skje igjen, med undervisning på meet og daglig kontakt mellom elever og lærere og eventuelt foresatte. Om det skulle komme et utbrudd av coronavirus blant våre elever, må alle elevene og de ansatte i den kohorten bli hjemme i karantene, og undervisningen vil også da fortsette på meet.

Huskeliste for foreldre

• Vær tilgjengelig på telefon. Elever som blir syke på skolen med luftveisinfeksjon må hentes raskt.
  • Ha lav terskel for å holde barna hjemme ved sykdom
  • Snakk med barna deres om det ikke er farlig for dem, men at det er viktig at vi smitter hverandre minst mulig fordi det finnes en del mennesker som kan bli alvorlig syke

Huskeliste for ansatte ved Nyskolen

• Vær svært nøye med håndvask/antibac gjennom dagen
  • Hold deg hjemme ved sykdom
  • Snakk med elevene dine om at det ikke er farlig for dem, men at det er viktig at vi smitter hverandre minst mulig fordi det finnes en del mennesker som kan bli alvorlig syke

For mer informasjon fra myndighetene, se f.eks. Folkehelseinstituttets nettsider følg med på nrk.no, blant annet er Helsedirektoratets pressekonferanse 27. februar informativ.

Takk for at dere hjelper oss å ta ansvar!