Smittevern på skolen i en tid med økende smitte utenfor

Informasjon til foresatte fra daglig leder 27.10.20:
Det har, naturlig nok, kommet noen spørsmål om hvordan vi på Nyskolen skal håndtere at smitten i samfunnet øker så mye. Mange er engstelige for korona og covid-19 samtidig som mange ser bekymra for ny stenging av skoler og barnehager. Da de nye Oslo-reglene ble gjort kjent i går, var det flere som lurte på om skolen nå må gjøre drastiske endringer. Her kommer informasjon om hvordan vi jobber med dette nå:
– Vi øker tilsynet, veiledningen og kontrollen med håndvask/håndsprit. En del elever er rett og slett litt lei og kan slurve litt, og vi må hjelpe dem med å fortsette med å være grundige
– De ansatte får innskjerpet rutinen rundt spising sånn at de ikke må passere hverandre tett, sitte på hverandres stoler osv.
Ut over dette har vi allerede rutiner på plass som ivaretar smittevernet godt:
– alle vasker hender når de kommer, ved hvert bytte av aktivitet, før og etter spising og når de går fra skolen
– alle har en fast plass som rengjøres jevnlig. Ved bytte av klasserom (gjelder ungdomstrinn) vaskes pultene
– alle tilhører en kohort, og disse blandes ikke. Unntaket er at to og to kohorter får ha pause sammen
– de ansatte er også i kohorter og blandes så lite som det lar seg gjøre. Alle møter foregår i kohortene, men med fellessamling digitalt
– kun ansatte og elever får komme til skolen. Det gjøres noen enkelte unntak i forhold til foreldre som må ha møter, signere papirer o.l., men under smitteverntiltak
– ingen barn får dele mat (enten det er den maten som serveres eller mat de har med hjemmefra). Flere av de yngste synes dette er en dum regel og forsøker å gjøre det i smug, men lærerne er oppmerksomme på det og stopper dem så langt det er mulig.
– leker og utstyr på SFO blir enten rullert (får «karantene» en periode) eller desinfisert før de brukes
For alle detaljer, se nettsida vår.
Behovet barn og unge har for trøst og omsorg vil likevel medføre noe fysisk kontakt med de voksne. Alle de voksne er veldig forsiktige utenfor skolen for å minimere smitterisiko, og det samme må dere der hjemme være!
Det viktigste nå er faktisk det dere som familier og vi ansatte gjør utenfor skoletid: Begrense antall sosiale kontakter, holde avstand, vaske hender ofte, ha god hostehygiene og bruke munnbind alle steder det anbefales.
Når det blir påvist smitte blant elever, vil hele elevens kohort umiddelbart bli satt i karantene i ti dager. I den perioden vil i ha digital skole for denne kohorten. Det er stor sannsynlighet for at den samarbeidende kohorten også blir satt i karantene. Det er derfor lurt at dere der hjemme snakker litt om denne muligheten og tenker over hvordan dere skal organisere dere når det skjer.
Hvis dere opplever at det sosiale livet begrenses veldig, så kan dette være en skikkelig fin anledning til å bli kjent med andre familier ved skolen. Jeg kjenner jo alle og vet at denne skolen utelukkende består av hyggelige og interessante barn og foreldre som det er vel verd å bli kjent med:)