Nyskolen er en Dembra-skole


Nå er Nyskolen i Oslo blitt en Dembra-skole!

Dembra står for demokratisk beredskap mot rasisme og antisemittisme.

Dembra tilbyr veiledning, kurs og nettbaserte ressurser for forebygging av ulike former for gruppefiendtlighet, som fordommer, fremmedfrykt, rasisme, antisemittisme og ekstremisme. Kjernen i Dembra er forebygging gjennom å bygge demokratisk kompetanse, med inkludering og deltakelse, kritisk tenking og mangfoldskompetanse som sentrale prinsipper.
For Nyskolen er det viktig å understreke at vi har det demokratiske i ryggmargen; vi har laget en egen læreplan i demokrati, vi har allmøter hver uke, har et aktivt elevråd og vi har hatt heurekaperioder med både fordommer og menneskeverdet som temaer.
Vi markerer Pride i juni og har dessuten egen skeiv gruppe på ungdomstrinnet.
Nyskolen skal fortsette å jobbe for inkludering og mot fordommer, for mangfold og mot rasisme. Vi jobber for at alle elever, og ansatte skal hat et godt læringsmiljø og skolemiljø. Og for et godt samarbeide med alle foresatte.

Les mer om Dembra her: https://dembra.no/no/

 

 

May be an image of 1 person, standing and text that says 'DEMBRASKOLE FRA 2020 GRATULERER TIL 2020-2021- KULLET ET AR FOR ARENE SOM KOMMER'

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.